U trendu

Ne morate bacati pare na hemikalije: Prirodni načini za uništavanje MRAVA

Uglavnom je teško rešiti ih se, čak i kada koristite hemijska sredstva. Ipak, postoje određeni načini koji su se pokazali efikasnim kad je u pitanju uklanjanje mrava iz kuće

Lepljiva traka

Ako ste primetili da se mravi uglavnom skupljaju na jednom mestu u kući, tu postavite lepljivu traku. Nju možete zalepiti i na komade nameštaja kako biste sprečili dalje razmnožavanje mrava.

So

S obzirom da mrave uglavnom privlači šećer, vi iskoristite so kako biste ih oterali iz kuće. Pospite so preko okvira vrata ili direktno na njihovim stazama. Mravi će biti obeshrabreni da pređu ovu barijeru.

Sirće

Ulijte jednake količine vode i sirće u bocu za prskanje. Zatim prskajte po mravinjacima i oko područja gde ima insekata. Mravi mrze miris sirćeta, pa im neće biti potrebno mnogo vremena da napuste to područje.

Kreda

Još jedan odličan primer kako da se oslobodite mrava: Držite ih u zalivu tako što ćete nacrtati liniju oko ulaznih tačaka kod kuće. Mravi će biti odbijeni od kalcijum karbonata u kredi, koji je zapravo sačinjen od mlevenih i komprimiranih školjki morskih životinja. Rasprišite prah kredom oko vrtnih biljaka da odbijete mrave i puževe.

Brašno

Ako ne želite da koristite otrovne pesticide kako biste se rešili mrava, možete koristiti brašno koje je potpuno bezbedno. Pospite liniju brašna po policama i gde god da vidite mrave da ulaze u kuću. Mravi neće preći granicu jer ih brašno odbija.

Saksije za cveće i kipuća voda

Ako imate problem sa mravima u dvorištu, saksija vam može pomoći da rešite problem. Postavite saksiju naopačke preko mravinjaka. Sipajte kipuću vodu kroz otvor za odvod i na taj način sprečite da se mravi razmnožavaju u vašem dvorištu.

Limun

Poprskajte malo limunovog soka na pragovima vrata i okvirima prozora. Zatim iscedite sok od limuna u rupe i otvore u koje ulaze mravi. Postavite male kriške limunove kore oko spoljnog ulaza. Limun je takođe efikasan protiv bubašvaba i buva: izmešajte sok od 4 limuna zajedno sa korom sa 2 litre vode i operite podove njime. Buve i bubašvabe ne podnose miris limuna, zbog čega više nećete imati problem sa njima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.