U trendu

Ne morate da krečite: Prljave zidove operite uz pomoć tri namirnice koje imate u kuhinji

Bilo da se radi o lepljivim otiscima dečjih ručica ili raznim ogrebotinama i mrljama, na zidovima se vremenom može nakupiti prljavština, a njihovo čišćenje može da se čini kao zahtevan zadatak. Ipak, prema jednoj korisnici Tik Toka, postoji i jedan jednostavan način za čišćenje koji bi mogao da ubrza proces.

Kako piše Express, ona je u svome videu na profilu @Tanya Home Inspo objasnila da su vam za čišćenje zidova potrebni samo soda bikarbona, dezinficijens i valjak za farbanje zidova. U videu Tanja demonstrira kako kašiku sode bikarbone rastvara u posudi s toplom vodom, a zatim dodaje malo dezinficijensa pre nego što sve pomeša. Nakon toga uz pomoć valjka smesu nanosi na zidove, kako bi prekrila sve mrlje i tragove. Na kraju videa Tiktokerka potvrđuje da trik deluje, i kaže da zidovi čak i lepše mirišu.

“Čišćenje zidova se možda čini nepotrebno ali roditelji znaju kako deca lako mogu da ih zaprljaju, a s ovim trikom brzo ćete rešiti sve mrlje”, rekla je.

Prema rečima stručnjaka iz Architectural Digesta, soda bikarbona može se koristiti za rešavanje tvrdokornih mrlja na zidovima jer je ona zbog svoje visokog nivoa kiselosti prirodno sredstvo protiv mrlja. Struktura sode naime deluje kao nežan abraziv koji može očistiti površine bez ostavljanja ogrebotina.

“Ako ne želite da koristite dezinficijens na svojim zidovima, isprobajte rastvor sapuna i vode. Napunite jednu kantu s par litara tople vode, a u drugu pomešajte bistri tečni sapun za ruke ili deterdžent sudove i vodu. Zatim natopite krpu u taj rastvor i dobro je ocedite. Iako su sapun i voda nežni, trebali bi da prvo testirate na nekom neupadljivom području poput malog dela zida iza slike ili komada nameštaja, kako biste bili sigurni da se materijal neće oštetiti”, objasnili su.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar