U trendu

Ne morate više koristiti peglu, a odeća vam se neće gužvati preko leta, evo kako

Peglanje je jedan od najomraženijih kućnih poslova gotovo svake žene

Pranje veša i peglanje istog znaju da budu naporan i dosadan posao, koji se ponavlja iz dana u dan. Gomile čistog veša koje čekaju na vas da ih ispeglate mogu da budu prava noćna mora.

O utrošku struje i vremena i da ne govorimo. Ukoliko i vi mrzite da peglate, postoje načini kako možete da sprečite veš da se izgužva u mašini i tokom sušenja.

Iskusne domaćice su podelile nekoliko trikova koje bi svaka žena mogla da primeni. Pa da krenemo.

Prvo i osnovno je da pametno odaberete program pranja u veš mašini. Od presudnog značaja može da bude i to kako tretirate odeću koju ste tek izvadili iz mašine i koja treba da ide na sušenje.

Kako biste sprečili odeću da se izgužva spremite što više ofingera, oni će postati vaš najbolji prijatelj u borbi protiv izgužvanog veša.

Nakon što se izvadili veš iz mašine okačite ga na ofingere za odeću i dobro ga izvucite kako biste uklonili svaki nabor koji se stvorio na tkanini tokom pranja. Na kraju sve vešalice zakačite i pustite da se odeća osuši na vazduhu.

Vetar će ga dodatno ispraviti, a ofinger će pomoći da se veš ne izvitoperiti i preklopi, zbog čega obično i nastaju nabori. Nakon što se veš u potpunosti osuši, jednostavno ga skinite sa ofingera i složite u ormar.

Ako želite odeću ne morate ni da slažete, već samo poređajte ofingere u ormar. Uz ovaj trik više nikada nećete gubiti vreme i novac na dosadno peglanje veša.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar