Ne morate više zvati vodoinstalatera: Neverovatan trik za otpušavanje sudopere

Sjajan trik uštedeće vam vreme i živce

Mada vodite računa o tome šta perete u sudoperi, događa se da voda počne sporo da otiče? Ovo je znak da će slivnik uskoro biti potpuno zapušen. Možete lako da izbegnete bilo kakve probleme ako sami izvedete prost trik.

Neće biti potrebno da zovete vodoinstalatera niti da se izlažete troškovima. Važno je samo da u blizini imate tuš i da sledite ova upustva.

Skinite tuš ručicu tako što ćete je odvrnuti sa creva – vodite računa, pri tome, da ne izgubite gumicu koja stoji između njih. Sačuvajte je sa strane pa ćete je vratiti ponovo kad završite posao.

Uklonite sa rešetke slivnika svu vidljivu prljavštinu, dlake, sve ono što možete da obrišete sunđerom. Sada prislonite crevo tuša na jednu od rupica – pod pravim uglom – i pustite hladnu vodu najjačim mlazom. Umivaonik će početi da se puni, ali vi uporno držite crevo sve dok ne bude potpuno pun.

Tada zatvorite česmu i sačekajte da voda polako oteče pa ponovite proceduru. Snaga usmerenog tuša je veoma velika i nipošto je ne treba potcenjivati. Ova voda će sistematično ukloniti razne sitne čestice prljavštine koje su se slepile sa naslagama sapuna i obložile masivni šraf koji drži celu instalaciju.

Pomerajte crevo tuša sa rupice na rupicu, dok ne pročistite celu rešetku. Tada možete da vratite ručicu i dobro zategnite da ne bi bilo „iznenađenja“ kad neko bude želeo da se istušira.

Slivnik možete dodatno očistiti ugrejanim alkoholnim sirćetom i održavajte ga tako što redovnije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.