U trendu

Ne možete da se rešite vlage u svom domu: Ovaj trik od 100 dinara mogao bi da vas spasi

Problem  s vlagom javlja se u mnogim domaćinstvima i oni koji se bore sa njim isprobali su najrazličitije metode da uklone višak tečnosti iz svog doma, ali mnoge nisu dale nikakve rezultate. Za veće probleme s poplavama ili izrazito velikom vlagom, moraćete da uložite u snažnija rešenja kao što je ugradnja pumpe ili električni odvlaživač vazduha. Međutim, male količine vlage mogu se otkloniti s nečim što svi vlasnici mačaka imaju u svom domu – posip za mačke, piše House Digest.

Ako i nemate pesak za mačke u svom domu, lako ga možete nabaviti u većini prodavnica u kojima se prodaje za oko 100 dinara po litru i svakako je jeftinija opcija od uređaja za odvlaživanje vazduha. Pesak za mačke nije bukvalno pesak, ali je napravljen s ciljem da upije vlagu i zaista može upiti svu vlagu s kojom dođe u dodir. Tako da je u manjim prostorima pesak za mačke idealna opcija za uklanjanje vlage i sprečavanje rasta plesni.

Danas postoji bezbroj vrsta mačjeg peska, brojnih proizvođača. Među tim opcijama su obojeni pesak, , svetleći kamen, kvarcni pesak, kalcijum prah, bentonitna glina, kristali od silikagela i prirodne alternative kao što su peleti bora. Pesak od gline je već neko vreme najpopularnija vrsta , ali vlasnici mačaka koji traže čistiju i ekološki prihvatljiviju opciju sve češće se okreću silikagelu. Kada je reč o upijanju tečnosti u vašem podrumu, pesak na bazi bentonitne gline je jeftinija opcija i prašina iz proizvoda ne bi trebalo da bude problem ako odaberete dobru vrstu peska.

Postoji nekoliko različitih načina za smanjenje vlage koristeći mačji pesak. Najjednostavniji način je da pesak stavite u plitku posudicu i postavite je tamo gde se skuplja najviše vlage. Ali, ako ne želite da ostavljate posudicu otvorenu, možete dodati poklopac s izbušenim rupama. Druga je mogućnost da stavite mačji pesak u prozračni materijal, poput čarape i okačite je negde gde nikome neće smetati.

U zavisnosti od toga koliko peska koristite i koliko je vlažan vaš podrum ili soba, proverite posudice s peskom barem dva do četiri puta mesečno. Ako izgleda mokro ili se skuplja, vreme je za sveži pesak. Za posebno mokre prostorije ili čak male bare vode, možete takođe izliti malo peska direktno na pod kako biste na brzinu očistili proliveno. Ovaj trik takođe funkcioniše kod vlažnih kanta za smeće, frižidera i ostava, prenosi Večernji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar