U trendu

Ne možete se rešiti mrlja na dušeku? Ovih 5 stvari pomažu da zablista kao nov

Mrlje od znoja na dušecima sastavni su deo života u toplim spavaćim sobama, ali malo ko zna kako ih se rešiti. A kad se jedna žena na Fejsbuk grupi obratila za pomoć i objavila fotografiju svog dušeka s velikom smeđom mrljom, videla je da se na ovu temu može dobiti nekoliko različitih saveta.

Jedna joj je osoba tako preporučila da pomeša ulje eukaliptusa s toplom vodom i njime ispere mrlju, a druga je napisala:

– Pomešajte sodu bikarbonu sa malo vode. Starom četkicom za zube nanesite smesu na mrlju, malo protrljajte i ostavite sat vremena. Nakon toga isperite mrlju mlakom vodom i osušite – napisala je žena, a druga je za mrlju od znoja ponudila malo nadopunjen recept sa sodom koji isto deluje:

–  Napravite gustu smesu od sode bikarbone i vode pa nanesite na mrlju koju ste prethodno nakvasili vodom. Preko toga sipajte kašiku sirćeta i odmah ćete videti reakciju, područje s mrljom će se zapeniti. Nakon toga ostavite da se osuši, ali ne direktno na suncu, pa dobro iščekajte – napisala je.

Saveti su se samo nizali, a više njih je napisalo da takve mrlje odlično uklanja i mešavina sirćeta i vode koja se može sipati u flašicu s rasprašivačem i naprskati direktno na mrlju.

– Pripazite da dobro isperete deo dušeka koji ste naprskali ovom mešavinom da ne ostane smrad sirćeta – dodala je, dok su drugi uglavnom nabrajali razloge iz kojih na dušeku stavljaju zaštitu, bez obzira koliko košta.

– Imam zaštitu na dušeku koju sam platila 100 dolara, ali ima garanciju na 25 godina, ne propušta vodu, i nikad nemam ovakve probleme – napisala je jedna od njih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar