Ne postoji sredstvo koje bolje skida zagorele ostatke iz rerne, očistićete je bukvalno u jednom potezu

Na internetu se pojavio novi trik koji olakšava čišćenje rerne – čak i kada su se na njoj stvorile čvrste naslage hrane i masnoće

Naime, jedna korisnica Fejsbuka je otkrila da je napravila sprej koji se sastoji od samo tri sastojaka, i da je bez imalo muke očistila celu rernu, a njena stakla su ponovo dobila blistav sjaj.

– Uzela sam praznu flašu od soka, a potom u njoj pomešala sirće, vodku i vodu. Dodala sam esencijalno ulje pomorandže i limuna – objasnila je u svom postu.

Naprskala je sprej na zagorele površine, ostavila da odstoji dva minuta, a potom uzela krpu u ruke.

– Ceo proces čišćenja sam završila tako što sam stakla obrisala krpom. Potrebno je bilo samo nekoliko minuta da moja rerna ponovo zablista, ali i da zamiriše – pohvalila se ova snalažljiva domaćica.

Njen trik je oduševio mnoge žene, pre svega zato što je veoma jednostavan i ne zahteva previše vremena. Ispod objave su se ređali komentari, a mnoge dame su istakle da će prve prilike isprobati ovu tehniku čišćenja i javiti rezultate.

Neke domaćice su podsetile da se rerna može očistiti i uz pomoć sode bikarbone i vode. Potrebno je napraviti smesu sličnu pasti, a potom premazati tvrdokornu prljavštinu u rernu i na kraju obrisati mokrom krpom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.