U trendu

Ne šalite se: Ovih 9 stvari NIKAKO ne bacajte u WC šolju

Ukoliko želite da izbegnete vodovodne probleme, kao što je zapušenost WC šolje, onda morate da povedete računa o tome šta u nju ubacujete.

Iako je jedino bezbedno da u nju bacate samo toalet papir, dosta ljudi u nju odlaže i mnoge druge proizvode.

Evo kojih 9 stvari nikako ne treba da bacate u vašu WC šolju.

1. Maramice i ubrusi

Iako su slične strukture kao toalet papir, razlika je velika. Materijali koji se koriste za izradu maramica, papirnih ubrusa i sličnih proizvoda se teško razlažu i veća je verovatnoća da će zapušiti vaš WC i mogu da stvore probleme sa vodovodom i kanalizacijom. Isto vađi i za vlažne maramice.

2. Mačji pesak

Možda na kutiji od peska vaše mačke piše da je bezbedan za bacanje u WC šolju, ali ipak nemojte to da radite. Svaki pesak se zadržava u cevima, ne razlaže se lako i loše reaguje sa kanalizacijskim sastavom.

3. Tamponi

Iako je WC šolja često korisna opcija za uklanjanje tampona i drugih ženskih higijenskih proizvoda, to je takođe loša ideja. Tamponi mogu lako da stvore začepljenja duboko u cevima, pa nikada ne treba da ih bacate ovde.

4. Kondomi

Kondomi su još jedan slučaj gde praktičnost ne bi trebalo da bude iznad brige o kapacitetu WC šolje. Bacite ih u kantu za smeće umesto u šolju. Materijali za kondome (obično lateks) i ono čime su podmazani su štetni za odvod.

5. Bilo šta od pamuka

To uključuje pamučne štapiće za uši, pamučne kuglice, tupfere i bilo koji drugi povezani proizvod. Pamuk izvrsno upija vodu, ali se ne razgrađuje lako. Ova kombinacija je užasna za odvod.

6. Bilo koja vrsta plastike

Nije važno da li je to sitan deo plastike ili plastika od flastera, to ne smete da bacate u WC šolju. Plastika se ne razgrađuje i može prouzrokovati dosta problema u cevima.

7. Konac za zube

Da, čak i sitni predmeti poput zubnog konca mogu stvoriti probleme WC šolji. Konac za zube se ne razgrađuje i može da se skupi oko drugih predmeta i da stvori veće začepljenje.

8. Dlake

Gomilu kose iz lavaboa ili kade nemojte da bacate u WC šolju, jer to samo premešta začepljenje sa jednog odvoda na drugi. Bacite ih u kantu za smeće.

9. Lekovi

Ako imate lekove kojima je istekao rok upotrebe ili  jednostavno želite da ih bacite, bacite ih u kantu za smeće, a ne u WC šolju. U protivnom će moćne hemikalije ući u kanalizacijski sastav, pa čak i u podzemne vode, gde mogu da nanesu veliku štetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar