U trendu

Ne stavljajte ih odmah u veš mašinu: Najbolji trik za pranje belih patika (video)

Zima nam još nije pokazala svoje zube, pa smo u Novu godinu ušli noseći obuću koja je više primerenija za proleće i zimu. Patike su uvek omiljeni izbor kada želite da se malo ležernije obučete, ali noćna mora mnogih je upravo održavanje patika čistim, što kod nekih modela nije niti malo jednostavno. Naime, potrebno im je dubinsko pranje, što često nije moguće zbog materijala od kojih su načinjene.

Ali, morate ih oprati, ali kako? Verujemo da većina osoba već ima određene, više ili manje efikasne načine za održavanje ove obuće, ali uvek se pronađe određeni trik, bilo u tehnici, bilo i sredstvu za čišćenje, koji do sada niste znali.

@maddykate01

@cleanwithpinkstuff wins again: white trainer edition 👟 #airforce1 #thepinkstuff #whitetrainers #cleaningtiktok #cleaninghacks #moneysavingtips

♬ Thrift Shop – Instrumental Hip Hop Beats Crew

Umesto kupovine novih patika, jedna TikTokerka je odlučila da opere stare koje je nosila tri godine.

Prvo ih je četkicom za zube dobro oribala i isprskala sredstvom za uklanjanje mrlja. Zatim ih je stavila u veš mašinu na 30 minuta na 30 stepeni. Posle toga ih je osušila. Patike su ponovo zasijale kao nove.

Pre pranja u mašini obavezno s patika uklonite pertle, uloške i eventualne naslage blata. Nakon pranja ih ne stavljajte u mašinu za sušenje ni preblizu izvora toplote jer ih drži lepak koje bi mogao da se ošteti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.