U trendu

Ne treba vam čak ni osveživač prostora: Uz nekoliko TAJNI dom će predivno mirisati

Stručnjaci daju najbolja rešenja da vaš dom ispunite notama svežine, uklanjajući neprijatne mirise jednom zauvek.

Miris je jedno od najintenzivnijih čula i dominira među ostalim. Vraća sećanja na iskustva i događaje koje smo preživeli, često nas tera da donesemo mnoge odluke – od hrane koju biramo da jedemo do izbora osobe sa kojom ćemo se poljubiti i imati vezu. Međutim, kada govorimo o mirisu naše kuće koji ostavlja uspomene našim gostima, svi želimo da naš dom divno miriše u svako doba dana.

Stručnjaci dele sa vama najbolje savete da to postignete.

Važan korak je redovno pražnjenje kanti za smeće jer sadrže ostatke hrane, ali najverovatnije i cigarete koje će, ako se ostave duže vreme u prostoru, uskoro stvarati najneprijatnije mirise.

Sledeći važan potez je da odlučno otvorite frižider i bacite sve beskorisno što već dugo držite bez razloga. Uradite eksperiment sada i videćete da je mnogim uskladištenim namirnicama istekao rok trajanja, pa počnite iznova, oslobađajući značajnu količinu prostora u frižideru. Zatim dobro očistite frižider toplom vodom, belim sirćetom i tečnošću za suđe. Vaš frižider će zasijati!

Još jedna tajna je da redovno čistite glatke površine vašeg doma. Tepisi, čaršavi, tkanine upijaju neprijatne mirise. Dobar način da pravilno očistite svoje tepihe je da dodate sodu bikarbonu pre nego što ih obrišete.
Sada je vreme da pričamo o dobroj ventilaciji vašeg doma i o tome koliko je važno redovno otvarati sve prozore, posebno svakog jutra. Atmosfera je odmah osvežena i najbolji je način da se otarasite klica iz vašeg ličnog prostora.

Nakon što ste adekvatno provetrili svoj dom, možete koristiti diskretan osveživač vazduha koji će se u potpunosti uskladiti sa čistoćom cele kuće. Još jedan način da svom domu dodate dašak svežine bez upotrebe osveživača vazduha je da očistite najčešće zaprljane površine, kao što su kante za otpatke, izbeljivačem i toplom vodom pre dolaska gostiju.

Takođe možete vrlo lako kreirati sopstvene mirise od sastojaka koje volite. Lepa „uradi sam“ ideja je da pomešate 1/4 šolje belog sirćeta, pola šolje alkohola, kašičicu kukuruznog brašna i 20 kapi omiljenog eteričnog ulja, stvarajući magični sprej koji uklanja neugodan miris.

Napominjemo za kraj da jaki mirisi nisu uvek prijatni, pa se uverite da su sastojci koje koristite nežni i da odgovaraju čistoj auri vašeg prostora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar