U trendu

Ne ubacujte bele patike u veš mašinu: Trik jedne bake postao je hit na mrežama, izgledaju kao nove (video)

Jedna baka pokazala je kako brzo i lako čisti bele patike, a trik je oduševio hiljade ljudi.

Nikad dosta trikova za bele patike! Čim počnu topli dani, „uskačemo“ u svetliju obuću, dok uporedo tragamo za najboljim metodama čišćenja. Kao i uvek, TikTok je inspiracija mnogima. Jedna baka je otkrila na koji način uklanja prljavštinu sa patika, a nakon njenog trika, patike postaju kristalno bele. Sve što vam treba jeste prašak za veš i soda bikarbona, spomenula je u snimku, prenosi Mondo.

„Stavite prašak za veš u praznu prskalicu i poprskajte pertle na svojim patikama. Zatim ih potopite u toplu vodu sa praškom. Izribajte ih, uključujući i đon, tako što ćete koristiti sodu bikarbonu i mekanu četku. Potrebno je da budu potopljene pola sata do sat vremena pre ispiranja“, rekla je baka koja je i dokazala kako trik funkcioniše. Uradila je sve, oribala ih četkicom za zube i izvadila. Bile su kao nove.
Baka je objasnila još jedan trik kojim je mnogo lakše očistiti đonove. On podrazumeva korišćenje vodonik-peroksida. Izribala je žute delove, umotala u ubruse i savetovala da ostavite na suncu.

„Pogledajte razliku na suncu. Ovo je savršen način da održite sjaj patika i da izgledaju kao nove“, rekla je.

Ovi trikovi oduševili su korisnike mreža. „Odlično, ovo mi je trebalo“, „Nikad mi to ne bi palo na pamet“, „Hvala vam, ja ih samo stavim u veš mašinu, ali znam da mogu bolje da izgledaju“, „Ovo je strava“, „Čoveče, izgledaju kao nove“, pisali su mnogi. Pogledajte kako baka detaljno objašnjava u snimku:

@brunchwithbabs

Let me show you how to spring clean your sneakers! 👟✨ 🫧Here is my tried and true sneaker cleaning hack. First, take out the laces, spray them with laundry spray and let soak in warm water with laundry detergent. Next, tackle the sneakers, dunk them in a sink or tub with the detergent, and, with baking soda and a soft bristled brush scrub all over, including the soles. Finally, let them soak for 30 min to an hour before rinsing. 🖌️Here’s a bonus tip if you get stubborn yellowing on your white soles. Try hair developer! Paint volume 40 on the bottoms, wrap the shoes in paper towels and let them soak up some sun for about 3-4 hours, it takes it right out! This is the perfect way to keep those HOKAS looking bright and new. They have lots of new neutral and white styles this year, go to scheels.com and take a look! #SCHEELS #hoka #cleaninghacks

♬ original sound – Babs

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.