U trendu

Ne uništavajte je: Radite ovih 5 stvari i VEŠ MAŠINA će vam dugo trajati

Potrebno je samo malo truda

Koliko će vaša veš mašina raditi, nikada ne možete da znate sa sigurnošću.

Uglavvnom se to svodi na varijantu koji model vam je zapao.

Međutim, to ne znači da uz malo truda ne možete da produžite radni vek vaše mašine.

Naravno, najvažnije je redovno čišćenje.

A ove stvari morate redovno da radite:

Pročitajte uputstvo koje ste dobili uz mašinu
Svaki tip veš mašine je priča za sebe i u tom smislu one se različito čiste. U tom pogledu važno je da pročitate uputstvo koje je došlo uz nju kada ste je kupili. Ako ste izgubili uputstvo ne brinite jer putem interneta prema marki i modelu mašine možete da pronađete instrukcije za čišćenje.

Očistite ulaz za prašak i omekšivač
Mešavina sapuna i vode će vam poslužiti da očistite ulaz za prašak za pranje veša i omekšivač. Na ovaj način osiguraćete da sredstva za pranje koja dolaze u dodir sa vašom garderobom ne kupe sa sobom tragove starih deterdženata, na kojima mogu da budu bakterije i ostala prljavština.

Takođe slojevi deterdženata i omekšivača mogu da postanu tvrdokorni i da zapuše cevi kroz koje treba da prođu.

Očistite filter
Ukoliko vaša mašina za veš ima filter, pobrinite se da ga očistite jednom mesečno. Ostaćete zapanjeni kada otkrijete šta se sve može zaglaviti na ovom mestu – od dugmića, zaboravljenih stvari u džepovima pa sve do aplikacija koje su se skinule sa stvari u toku pranja.

Proverite crevo iza mašine
Bez funkcionalnog creva vaša veš mašina ne može dobro da radi. Naslage kamenca koji je se nalazi u vodi su glavni uzrok začepljenja ovog dela veš mašine. Ako se ne čisti redovno, mašina može da poplavi vaše kupatilo pod pritiskom vode.

Pokrenite mašinu na najvišoj temperaturi
Stručnjaci ističu da se bakterije u najvećem broju sakupljaju u bubnju mašine za veš. Srećom čišćenje bubnja je dečija igra a za nju vam je potrebno samo sirće. Sipajte sirće u otvor za prašak za veš (2 -3 šoljice) i pokrenite mašinu bez veša u njoj, birajući pri tom najvišu temperaturu. Biće dovoljno da ovo uradite na svaka tri meseca.

Očistite veš mašinu alkoholom
Ako postoje vidljivi tragovi nečistoće na gumi koja prijanja uz vrata vaše veš mašine iskoristite krpu namočenu u alkohol da biste ih uklonili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar