U trendu

Neće vam biti potreban vodoinstalater: Sipajte ovo u odvod i nikada više neće doći do začepljenja

Važno je da povedete računa o odvodima.

Kako ne biste imali muke oko čišćenja kuhinje ili kupatila, ne bi bilo loše da preduzmete neke mere i budete što nežniji prema odvodima.

Vodite računa da dlake u kupatilu ili ostaci hrane ne završe u odvodu. Jednom u dve nedelje naspite u otvor sredstvo koje koristite za čišćenje WC šolje, a onda pustite da neko vreme teče vrela voda, ovo će dobro otpušiti cevi i one će baš kao i sudopera i radne površine koje redovno čistite, takođe biti čista.

Takođe, čim se okupate, uklonite kosu, a sve ostatke iz slivnika lagano pokupite maramicom i bacite.

Pored WC šolje neka vam stoji korpa za otpatke koja ima poklopac, ovde bacajte papir, a ne u šolju. Negde su cevi uže i lako može doći do začepljenja.

Ukoliko je kvar već tu, sve što treba da uradite je da skinete crevo koje se proteže ispod lavaboa ili sudopere, izvadite iz njega sve ostatke, po mogućstvu uz pomoć velike igle za pletenje, ako je imate u kući, a zatim unutrašnjost sperite pod mlazom tople vode uz dodatak sredstva za čišćenje odvoda.

Ukoliko ni ovo ne pomogne, pozovite vodoinstalatera.

,,Ono što mi je ostalo u sećanju iz škole, to jest domaćinstva koje smo mi tada imali, je savet profesora kako da održavamo cevi. Sipaš sredstvo za čišćenje u odvod i onda pustiš vrelu vodu da teče neko vreme“, savetuje domaćica koja je ovo probala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.