U trendu

Neka vašu slavsku trpezu krase ove neobične salvete: Napravićete ih s lakoćom, svi će biti oduševljeni

Sezona slava je već u toku, a verujemo da i vi, baš kao i svaka domaćica, želite da uradite sve što je u vašoj moći, kako bi se gosti osećali najbolje moguće.

Sigurni smo da će se na vašoj trpezi naći najrazličitije slane i slatke đakonije, a pored hrane, escajg je, naravno nezaobilazan na stolu. Baš kao i salvete.

Naravno da uvek možete da kupite jednobojne, u boji, šarene ili sa raznim motivima, ali smo prilično sigurni da vas neće mrzeti i da ih iskoristite na najbolji mogući način. Tačnije, to će vaši gosti, vi ćete ih samo učiniti lepšima.

Svi vole lepo dekorisane stolove, pa zašto onda ne biste napravili ruže od salveta koje će u tanjiru dočekati goste?

I sada verovatno mislite da je u pitanju izuzetno komplikovan posao, ali nema razloga za zabrinutost, jer osim što ove ruže nije ni najmanje teško napraviti, njihova priprema vam neće oduzeti ni mnogo vremena.

Šta vam je potrebno?

Salvete od svile ili platna veličine 50×50 cm, u broju u kojem vam dolaze gosti ili u kojem već vi želite.

Šta je potrebno da uradite?

Uzmite salvetu i sklopite je dijagonalno tako da formirate trougao, a zatim ceo trougao savijte u harmoniku, duž ivice dijagonale. Urolajte traku od tkanine po celoj dužini, u početku prilično zategnuto, a zatim labavo. Vrh stavite ispod, a zatim ružu spustite u višu posudu. Na kraju razvijte „latice“ ruže, kako biste dobili što pravilniji oblik.

Boju salvete, naravno, odaberite sami, a za lakšu pripremu ovih prelepih dekorativnih ruža od salveta, pogledajte video:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar