Nekoliko jednostavnih trikova kako da očistite roštilj za 1. maj, da bude blistav i čist

Praznik rada mnogi iskoriste za uživanje na otvorenom, druženje i roštiljanje sa prijateljima i porodicom. Kao i inače nakon zabave sledi manje zabavan deo kad ga treba očistiti, a mrlje su često tvrdokorne. Ipak, uz pomoć ovih nekoliko jednostavnih saveta sa roštilja će skliznuti i ona ‘najtvrdoglavija’ prljavština.

Nakon pečenja je dobro što pre sastrugati ostatke hrane dok je roštilj još topao, a za to je najbolje koristiti specijalnu četku za čišćenje roštilja. Kad se rešetke ohlade, možete početi sa čišćenjem, ali važno je da znate i da različiti roštilji mogu zahtevati različite metode čišćenja, pa pre nego što se bacite na posao u uputstvu proverite zahteva li ikakav poseban tretman.

U svakom slučaju stručnjaci upozoravaju da se na roštilju nikako ne koristite jako abrazivna sredstva koja mogu oštetiti premaz, a mnogi za njegovo čišćenje savetuju lagano abrazivnu sodu bikarbonu pomiješanu s vodom u pastu. Nakon njenog nanošenja dobro isperite celu površinu roštilja i prebrišite krpom od mikrovlakana, kako biste sprečili nastanak tragova od vode.

Roštilj možete očistiti i tako da mu delove natopite u vrućoj vodi sa tečnošću za pranje posuđa i tako ih ostavite neko vreme. Nakon toga delove izvadite i istrljajte žicom za pranje posuđa, ali pripazite da to radite pažljivo. Očistite sve delove i dobro osušite krpom ili na vazduhu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.