U trendu

Nema potrebe da rizikujete trovanje: Koliko dugo se pečurke mogu čuvati u frižideru?

Pečurke spadaju u red veoma osetljivih namirnica kada je reč o spoljnom uticaju na brzinu kvarenja. Nikada ne treba da zaboravite da pokvarene pečurke mogu da budu veoma opasne po zdravlje, i zbog toga treba da budete veoma oprezni.

Kod izrazito osetljivih pojedinaca čak i pečurke koje su za većinu neopasne, mogu izazvati lagana trovanja s povraćanjem i prolivom.

Pečurke mogu da stoje u frižideru svega nekoliko dana, i to isključivo ako su uskladištene na pravi način. Stavite ih u paprirnu kesu, a nakon toga u veću plastičnu kesu, koju ćete probušiti na nekoliko mesta, kako bi postojao dotok vazduha.

Pre seckanja i stavljanja u frižider, ne treba da ih perete, jer će to samo ubrzati njihovo kvarenje. Hladan vazduh će na nekoliko dana sačuvati svežinu pečuraka, ali ne treba da rizikujete i da ih držite duže od 2, maksimalno 3 dana.

Preporuka je da ih držite podalje od namirnica intenzivnog mirisa, jer ga pečurke lako upijaju koje imaju jaču aromu. Ukoliko postoji i najmanji znak da su se pokvarile, preporuka je da ih odmah bacite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar