U trendu

Nema potrebe za krečenjem: Ovaj rastvor skida buđ u par poteza, samo ga naprskajte na zidove

Ako imate vlagu ili buđ u vašem domu, rešite ih se prirodnim putem.

Vlaga i buđ ne samo da izgledaju ružno, nego što je još gore – mogu biti uzrok mnogih oboljenja, od kojih su najčešća ona respiratorna i razne vrste infekcija.

Evo najefikasnijih načina za rešavanje ovog problema.

Ulje čajevca

U boci s raspršivačem pomešaj 450 mililitara vode i dve kašičice ulja čajevca. Dobro promućkaj i poprskaj po površinama. Ostavi da odstoji i nemoj to mesto nemoj naknadno prebrisati krpom. Treba naglasiti kako je miris prilično intenzivan i da će se zadržati u tvom domu nekoliko dana. Pomoći će ti i ekstrakt semenki grejpa. Jedna od odličnih stvari je da on nema miris.

Alkoholno sirće

On eliminiše oko 90 posto buđi i vlage. Sirće sipaj u bocu s raspršivačem i poprskaj na ugrožena mesta. Ostavi neko vreme da „odradi“ posao. S obzirom na to da sirće ima prilično jak miris, možeš mu dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje limuna, jer je ono dovoljno snažno da zamaskira neugodan miris sirćeta. S druge strane, nije toliko jako da ima nepovoljan uticaj na osobe osetljive na mirise.

Soda bikarbona

Ona je sama po sebi odlično sredstvo za čišćenje, a u ovom konkretnom slučaju možeš je pomešati sa sirćetom ili vodom.

Semenke grejpa

U bocu s raspršivačem sipaj 450 mililitara vode i 20 kapi ekstrata semenki grejpa. Potom bocu dobro promućkaj kako bi se sastojci sjedinili. Tečnošću naprskaj problematične površine i ostavi da odstoji. Nema potrebe da kasnije za dodatnim brisanjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.