U trendu

Nema više ribanja tepiha satima: Pomoću ove smese biće čist za tren, mirisaće danima

Na ovaj način ćete uštedeti i na kućnom budžetu, jer sve što vam je potrebno, najverovatnije, već imate kod kuće

Održavanje tepiha nije omiljen, ali je neizbežan posao i zahteva sate ručnog ribanja, ili plaćanje tepih servisa, a to nekada ume da bude nezgodan udarac za džep.

Iako svi najviše volimo da ove poslove za nas obave drugi, nekada je ipak neophodno da sami zasučemo rukave. Verujemo da vam to, nakon što budete shvatili koliko lako možete da dođete do čistih tepiha, zapravo i neće biti toliki problem.

Postoje razna sredstva za čišćenje, neka su više a neka manje efikasna, ali sada i na njima možete da uštedite novac, jer imamo odlično domaće sredstvo, koje će pomoći da vaši tepisi zablistaju.

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, od kojih je jedno eterično ulje, zahvaljujući kome će tepih dugo mirisati ne samo na čisto već i na lepo.

Sastojci:

– 100 g sode bikarbone

– 10 kapi eteričnog ulja po izboru

– 2 dl sirćeta

– 1 dl vode

Pomešajte sodu bikarbonu i eterično ulje i ostavite da odstoji u toku noći. Zatim, pre nego počnete sa čišćenjem, prvo usisajte celu površinu tepiha, a nakon toga pomešajte sirće i vodu i sipajte u flašicu sa raspršivačem. Sodu bikarbonu pospite po tepihu (kada završite sa usisavanjem), a zatim ga naprskajte mešavinom vode i sirćeta i dobro ga istrljajte četkom. Ostavite minimum pola sata da odstoji, a onda tepih ponovo usisajte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)