U trendu

Nemojte bacati ljuske od luka: Iskoristite ih uz ovaj jednostavan trik

Ako ste ikada bili u iskušenju da bacite ljuske od povrća, razmislite ponovo – jedna influenserka je otkrila savršen način da ih dobro iskoristi.

Mnogi od nas bacaju ostatke hrane kada to zaista nije neophodno. Zapanjujućih 9,5 miliona tona hrane vredne milijarde evra se svake godine baci, prema Business Waste. Blogerka o hrani, Karli Bodrug želi da iskoristimo čak i nekonvencionalnu hranu na najbolji način, piše Mirror.

Zvezda Instagrama, koja se na društvenim mrežama objavljuje pod nadimkom @plantiou, poručuje nam da sačuvamo ljuske od luka i belog luka i da uz pomoć trika nabavimo sastojak koji će naše kuvanje podići na potpuno novi nivo. „Prestanite da bacate ljuske belog i luka“, poručila je svojim pet miliona pratilaca.

Prvo je Karli uzela ljuspice koje je sakupila i oprala ih u mešavini sirćeta i vode. Zatim ih je poređala na pleh i pekla na najnižoj temperaturi nekoliko sati.

Ona je savetovala pratioce da prate ljuske dok se peku dok ne postanu hrskave i suve, umesto da preporuči tačno vreme pečenja. Nastavila je: „Onda ih iseckajte i dobićete svoj začin od crnog i belog luka“ Crni luk u prahu se može koristiti kao zamena za svež luk u brojnim receptima i ne zahteva guljenje ili seckanje, za razliku od svežeg povrća. Kombinacija sa belim lukom daje još više ukusa.

Karlini pratioci su joj napisali u komentarima da jedva čekaju da sami isprobaju trik. Jedna osoba je napisala: „Kakva sjajna ideja! Ostatak povrća čuvam u kesi u zamrzivaču. Samo dodajem i kada se napuni pravim supu. Tako je ukusna.“ Drugi je dodao: „Trenutno imam vreću ljuski luka za ovo.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.