U trendu

Nemojte da ih preskačete: Probajte spertrikove za brzo čišćenje nepristupačnih mesta u stanu

Nekad se čini da je lakše da preskočite prilikom čišćenja ova mesta u vašem domu, jer može da bude frustrirajuće, a i oduzima mnogo vremena.

Ovin nekoliko jednostavnih trikova može vam umnogome olakšati posao, a i ubrzati čišćenje samog stana, bez obzira koliko malen prostor koji treba da očistite.

Čišćenje biljki

Ako ste ikad brisali prašinu sa biljaka, sigurno ste pomislili da postoji lakše rešenje. Naravno da postoji. Jednostavno upotrebite fen za kosu. Stavite ga na hladno i lagano izduvajte prašinu sa lišća.

Iza radijatora

Sve što vam treba za čišćenje prašine iza radijatora je lenjir na koji se može staviti i krpa. Omotajte krpu oko lenjira, učvrstite gumicom i gurnite iza radijatora.

Čišćenje žaluzina

Najbolji način da ih održavate čistima je da ih često brišete. Uzmite jednu staru, veliku čarapu, stavite je na ruku i upotrebite je za brzo čišćenje svake „rešetke“.

Mali ukrasi

Kako biste izbegli razbijanje ukrasa tokom čišćenja, upotrebite mekanu, čistu četkicu za šminku. Ona može da uđe u bilo koje područje gde se nakuplja prašina, prenosi Večernji.hr.

Lampe

Nemojte ni pomisliti da ćete za ovaj posao koristiti usisivač. Umesto toga upotrebite lepljivi valjak. Jednostavno njime pređite preko senila na lampi i sva prašina će se zalepiti na njega.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar