U trendu

Nemojte da vas mrzi: Ova mesta u kući morate da čistite svaki dan, evo zašto

Ništa strašno se neće desiti ako preskočite koji dan za čišćenje ovih stvari i površina, ali ne treba zaboraviti da redovno održavanje kućne higijene olakšava život i poboljšava zdravlje ukućana.

1. Radne ploče u kuhinji

Na radnim pločama u kuhinji čistimo hranu i seckamo sastojke za pripremu obroka, bacamo torbe, ključeve, poštu i brojne druge stvari. Nismo iznenađeni što ova mesta mogu biti veoma prljava. Upravo zbog toga treba da ih čistimo i dezinfikujemo. Obavezno isperite sunđer pre čišćenja različitih površina kako biste izbegli širenje bakterija sa jednog mesta na drugo.

2. Tuš kabina

Najlakši način da se smanji pojava kamenca i buđi u kupatilu je svakodnevno čišćenje. Ovo se posebno odnosi na tuš kabinu, koju nakon svake upotrebe treba obrisati i osušiti.

3. Umivaonik

Bakterije sa ruku ostaju na bočnim stranama lavaboa nakon pranja. Verujte nam, one su tu iako ih ne vidite golim okom. Da biste sprečili nakupljanje prljavštine, bilo bi dobro da umivaonik perete svaki dan i tako ćete eliminisati potrebu za intenzivnim ribanjem kamenca sa ove sanitarije.

4. Prljavo posuđe

Ostaci hrane otežavaju nam pranje sudova i zahtevaju više vode da bismo obavili ovaj posao. Osim toga, oni privlače neželjene insekte u našu kuhinju. Upravo zbog toga je dobro odmah nakon upotrebe oprati sudove.

5. Kuhinjski pod

Ako ste kuvali, postoji velika verovatnoća da je neki komad hrane pao na pod oko šporeta. Brzo pređite preko ovog područja sa odgovarajućim deterdžentom kako biste smanjili mogućnost privlačenja insekata u vaš dom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar