U trendu

Nemojte zalivanjem uništiti biljke! Obavezno se držite ovih pravila

Smatra se da većina sobnih biljaka propada usled nepravilnog zalivanja. Nekada nismo ni svesni da nešto radimo pogrešno, a to ponavljamo i grešimo.

Razvijanje dobrih navika za zalivanje nije teško, ali zahteva nekoliko obrazaca koje bi trebalo da poštujemo. Biljke koje venu govore vam da im treba više vode, dok biljke koje žute i izgledaju isprano dobijaju previše vode.

Kako zalivati biljke?
Postoji nekoliko koraka koje možete da preduzmete kako biste zalivanje učinili lakšim i efikasnijim.

Za početak kada presađujete biljke, nemojte da punite saksiju po obodu. Ovo znatno otežava zalivanje jer ćete morati da sipate vodu preko zemlje. Ostavite dovoljno prostora da sipate malo vode i pustite da se sama upije. Važno je da nikada ne dozvolite da vaše biljke budu u vodi!

Izaberite pravu lokaciju
Osim izbora prave lokacije za vašu biljku na osnovu svetlosti, možete i to da uradite i na osnovu zalivanja. Trebalo bi da slične biljke, ukoliko je to moguće, držite jedne pored drugih. Na ovaj način biće vam lakse da ih zalivate.

Vreme za zalivanje
Zalivanje noću podstiče vlagu, što je preduslov za napad gljivica. Umesto toga, zalivajte biljke tokom dana, kada su stope isparavanja i transpiracije najbo

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar