U trendu

Neobično otkriće: Devojka objasnila zašto je plastičnoj foliji mesto u zamrzivaču

Tiktokerka Eva često koristi svoj nalog na društvenim mrežama da bi na njemu podelila svoje savete i trikove kada je reč o dekoraciji doma i proizvodima koji joj olakšavaju život.

U jednom videu odlučila je da podeli svoje otkriće kako da providnoj foliji za domaćinstvo otkloni statički elektricitet pri upotrebi.

„Nećete verovati kad vidite ovaj trik“, rekla je gledaocima pre nego što je stavila celu kartonsku kutiju s providne folije u svoj zamrzivač. „Počnite da čuvate plastičnu foliju u zamrzivaču a kada budete spremni da je koristite, više neće biti statike ili lepljenja“, dodala je.

Zatim je izvadila kutiju i odmotala jedan kraj da bi je stavila na staklenu činiju napunjenu kremastim šlagom.

„I lako ga možete staviti na sve što želite da sačuvate“, dodao je korisnik TikToka @lovevelivedream82.

Ljudi su ubrzo komentarisali objavu – jedna osoba napisala: „Genijano, hvala vam“, a druga: „Ovo radimo na poslu. Držanje u frižideru zapravo radi“.

Prema pisanju portala Good Housekeeping, prianjajuća folija koja se drži u frižideru privremeno gubi deo svoje lepljivosti. Doktor Čad Orzel, vanredni profesor fizike i astronomije na Union koledžu, objasnio je za TODAY Food o čemu se tu zapravo radi:

„Adhezija između delova plastike može biti pokrenuta tako što se molekuli na površini preuređuju kako bi formirali slabe hemijske veze, a niža temperatura može da uspori ovaj proces“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar