U trendu

Neočekivana mesta u kući gde možete sakriti novac

Neki smatraju da je preveliki rizik čuvati dragocenosti i novac u kući i da je banka jedino bezbedno mesto. Međutim, ima i onih koji su u domu pronašli mnoga neočekivana mesta za sakrivanje vrednih stvari, a ovo su neka od najzanimljivijih koja neće svakom lopovu odmah pasti na pamet.

1. U zamrzivaču

Koji lopov može odvojiti dovoljno vremena da kopa po duboko zamrznutim namirnicama u zamrživaču? Nijedan, njima je ionako cilj da u što kraćem vremenu i sa što manje buke obave svoj plan. Ono što želite da sakrijete stavite u plastičnu kesu sa zatvaračem tako da bude zaštićeno od vlage. Stavite to u dno zamrzivača i preko poređajte povrće, meso i ostale namirnice koje inače čuvate zaleđene.

2. U držaču za toalet papir

Većina držača za toalet papir ima valjak ili šipku na koju se papir umetne, a ona je najčešće potpuno šuplja. Odvojite poklopac s nje i smotani novac sakrijte unutra bez straha da će ga iko pronaći.

3. Ispod police

Bilo da imate ormar ili sto s policama na izvlačenje, svoje vredne stvari možete uspešno skriti od svih. Vredne dokumente ili novac stavite u koverat koji će zatim zalepiti za dno police. Ovaj način potpuno je neprimetan dok se polica u potpunosti ne izvadi.

4. U kantici boje

Ukoliko imate garažu, sigurno imate i nekoliko kantica napola potrošene boje za zidove. Ispraznite i očistite jednu od manjih limenki s bojom. Nakon što u nju stavite ono što želite da sakrijete od očiju javnosti, vratite je na njeno mesto među ostalim kantama i kanticama.

5. U kaputu

Nositi veliku količinu novca u kaputu nije najpametnija opcija, zar ne? Pa svejedno, novac sakriven u kaput može biti genijalna ideja. Isecite džep nekog kaputa, sakoa ili pak jakne koju ne nosite često i u postavu umetnite novac ili dokumente. Isečenu postavu zašijte s par šavova i odevni predmet odložute na dno ormara.

6. U pesku za mačke

Briga o vašem omiljenom krznenom ljubimcu može poslužiti i kao idealna inspiracija za pronalazak mesta na kojem ćete skriti vredne stvari. U kesu sa zatvaračem stavite ono što ste planirali, a onda kesu zakopajte u mačji pesak. Onaj neiskorišćeni, naravno.

7. Usisivač

Ako mislite da je nošenje usisivača iz ormara ili ostave neprijatan posao vama koji morate da čistite, setite se i da ne postoji lopov koji bi se dosetio da uradi isto. U kesu za usisivač sa zatvaračem čvrsto umotajte ono što želite da sakrijete kako unutra ne bi ulazio vazduh i jednostavno – usisajte! Kesa od usisivača čuvaće vaš novac na sigurnom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.