U trendu

Neočišćena klima opasna je po zdravlje: Za 0 dinara sredite je cakum-pakum

Ništa lakše i uštedećete novac!

Leto koje smo toliko priželjkivali konačno je stiglo, ali sa njim i teško podnošljive visoke temperature. Većina ljudi u svojim domaćinstvima imaju klima uređaje, međutim kada stigne letnja sezona, nije dovoljno samo jednostavno uključiti klimu.

Pre nego što počnete da je koristite, veoma je bitno da je detaljno očistite, kako ne bi bila pogodna sredina za stvaranje gljivica i širenje prašine, što teško podnose oni koji su alergični i asmatičari.

Da biste očistili klimu ne morate zvati servis, to možete i sami uraditi.

Prvi korak, odmah nakon što isključite klimu iz struje,  jeste da podignete platični poklopac koji se nalazi sa prednje strane, a ispod njena stoje dva mrežasta filtera koja ćete skinuti i detalno oprati u sapunici, a zatim pod mlazom mlake vode. Male otvore koji stoje ispod filtera obrišite vlažnom krpom.

Zatim izvadite turbinu i operite je takođe. Dobro ih prosušite pre vraćanja u klimu, zatim vratite na prvobitnu poziciju i to je ceo postupak.

Neočišćenja klima – pogodna sredina za staranje gljivica.

Neočišćen klima-uređaj izaziva razvoj plesni i gljivica koje se tokom rada klima-uređaja raspršuju u prostoriji, što negativno utiče na alergične osobe ili obolele od astme. Kad boravite više sati u takvoj prostoriji, umesto da se osećate bolje, raspoloženje se pogoršava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)