U trendu

Neraspoloženi ste i bezvoljni? Ove 4 stvari šire loše vibracije u kući!

Dom može biti oaza udobnosti i opuštanja nakon svakodnevnog stresa. Ali postoje i određene greške koje nesvesno pravimo, a koje uzrokuju pad raspoloženja i širenje negativnih vibracija.

Sigurno ste više puta bili u situaciji da se kod nekoga osećate jako dobro i prijatno, dok u nečijem stanu imate osećaj nelagode i jedva čekate da izađete? U nastavku pročitajte šta je uzrok tome:

Uvelo cveće

Sveže cveće i biljke pozitivno utiču na vazduh u prostoriji i ceo prostor čine živahnijim. Istraživanja su pokazala da ukoliko stavimo cveće na prazna mesta u stanu, vrlo brzo ćemo umanjiti dejstvo stresa. Tako ćemo biti i srećniji. Međutim, čim cveće počne da vene, odmah ga bacite, jer osim čudnog mirisa, “tužan” izgled negativno deluje na raspoloženje.

Nered

Nered takođe deluje loše na raspoloženje. Ako su vam u domu stvari razbacane na sve strane, to deluje traumatično. Zato je bitno da redovno čistite i pospremate prostorije u kojima boravite. Pored toga, dobro je i rešiti se starih stvari. Ne samo da ćete imati više mesta, već ćete se osloboditi i nepotrebnog tereta. A sve to popravlja raspoloženje.

Pogrešna boja zida

Boje utiču na raspoloženje, a to se vidi već kod biranja svakodnevnih odevnih komada. Sa druge strane, boju zida ne možemo  tako lako promeniti. Zbog toga, treba obratiti pažnju na odabir prave boje u zavisnosti od namene prostorije.

Na primer, žuta i ružičasta su odlične za dobro raspoloženje u dnevnoj sobi, dok za spavaću sobu treba da birate plavu ili zelenu. Crvena je generalno „teška“. S jedne strane može delovati kao dekorativni ukras, a s druge strane crvena je vrlo dominantna i može da izazove agresivno raspoloženje. Ukoliko ipak ne želite da se odreknete bolje ljubavi i radosti, birajte neku nežniju nijansu (smeđe-crvenu ili ružičasto-crvenu).

Neprijatno svetlo

Svetlo može da ima neverovatan uticaj na raspoloženje u prostoriji i naše raspoloženje uopšte. Kreirajte atmosferu, ali vodite računa da ne bude pretamno. Ako u prostoriji imate jedno slabije svetlo, nećete se osećati prijatno. Bolje je imati više izvora svetla (stolne lampe, stojeće, na zidu…) Na taj način ćete uvek imati odgovarajuće svetlo za različite situacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.