U trendu

Nervira vas pod koji pucketa i škripi? Ovi trikovi majstora rešavaju problem

Stariji podovi imaju tendenciju da škripe i pucaju čak i kada se niko u kući ne pomera.  Ali sa ovih nekoliko trikova, možete ućutkati stare podove i pomeriti se bez straha da ćete nekoga probuditi.

Škripavi podovi od tvrdog drveta takođe spadaju u ovu kategoriju. To je ta jedna stvar koja će vas izdati kada se vratite sa izlaska kasno u noć ili morate da idete u toalet po treći put.

Na sreću, postoje načini da utišate ove „nezahvalne“ zvukove. Prvo morate da locirate izvor škripe ili pucketanja.

Neka jedan član domaćinstva siđe u podrum (pa ako škripi u prizemlju), dok drugi hoda okolo po škripavom podu u prizemlju.

Onaj ko je na nižem nivou trebalo bi da bude u stanju da tačno odredi (ili približno) odakle dolazi zvuk. Odatle imate nekoliko različitih opcija, u zavisnosti od toga da li želite brzo rešenje ili nešto trajnije i želite da rešite problem odozgo ili odozdo.

Nekoliko načina da popravite bučan pod „odozdo“ uključuje:

1. Nanesite malo građevinskog lepka ili lepka za stolariju na tanku drvenu dasku, a zatim nežno udarite njome između greda i osnove poda, ‘ vodeći računa da ne udarite toliko jako da oštetite pod’

2. Ako postoji veći razmak, možete koristiti pištolj za fugiranje da ga popunite građevinskim lepkom između podloge i grede.

U međuvremenu, evo nekoliko načina da utišate svoje podove „odozgo“.

1. Pospite talk u bučne pukotine, pokrijte područje peškirom ili krpom i pažljivo hodajte po njemu da se sve slegne, Lifehacker piše. Prah deluje kao lubrikant koji zaustavlja trenje koje izaziva buku.

2. Zakucajte eksere sa prstenastim podovima (prekrivenim malim prstenovima koji sprečavaju da se ekser vremenom izvuče) ili ekserima prekrivenim cementom u procepe između delova podnih dasaka koje se dodiruju.

3. Ako je škripanje uzrokovano odvajanjem podnih dasaka od podloge, možete zabiti dva eksera pod suprotnim uglovima od 45 stepeni u grede, a zatim koristiti drveno punilo za rupe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.