U trendu

Neugodan miris iz frižidera zauvek nestaje pomoću ovog sastojka, uvek će odisati svežinom

Nekad se teško otarasiti  neugodnog zadaha iz frižidera čak i nakon što temeljno operete sve police deterdžentom ili nekim antibakterijskim sredstvom, iako ste izbacili sve što je počelo da se kvari.

Nije na odmet, zbog  toga, podsetiti na neke savete koji vam mogu dobro doći u održavanju čistoće i uklanjanju neugodnih mirisa u hladnjaku:

Koristite sodu bikarbonu
Neugodan miris možete otkloniti tako što prebrišite sve površine u hladnjaku rastvorom od jedne kašike sode bikarbone u litri tople vode, ili vodom u koju ste dodali malo alkoholnog sirćeta. Pritom je važno da obrišete baš sve površine, što uključuje i gumu na vratima, kao i držače polica.

Prevencija neugodnih mirisa 
Soda bikarbona korisna je i za prevenciju neugodnih mirisa: Jednostavno ostavite otvorenu posudicu sode bikarbone u hladnjaku. Njen učinak trebao bi trajati do tri meseca, nakon čega posudicu sa sodom treba zameniti.

Redovno brišite police
Da biste održali svežinu u frižideru prebrišite ga svakih nekoliko dana vodom u koju ste dodali malo sirćeta. Nastojte da redovno trošite namirnice koje ne mogu dugo stajati, prenosi 24sata.hr. To se posebno odnosi na voće i povrće, koje usled truljenja može razviti vrlo neugodan miris.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar