U trendu

Neverovatan trik koji malo ljudi zna: Rešite se mrava uz kesicu koju sigurno imate kući

Postoje neke životinje s kojima ne želimo da delimo kuću. Dok mnogima ni najmanje ne smetaju, ima onih koji se suočavaju s velikim brojem mrava koji im marširaju kroz kuću. Nisu dobrodošli, pa bi ih se voleli rešiti.

Influencerice koje se bave čišćenjem, Purdy i Figg, objavile su na TikToku kako se rešiti mrava. Tvrde da će problem lako rešiti – kesica praška za pecivo!

@purdyandfigg

Also try not to leave open food out in your kitchen as this attracts them even more! #antproblem #antsinhome #ants #antsoftiktok #antprevention #homehack #bugtok #lifehack

♬ original sound – Purdy & Figg | Cleaning Hacks

Kako vidimo u snimku, koju su objavile, treba ga posuti oko mesta za koje sumnjamo da baš je izvor mrava u našem stanu. Specifičan miris praška im je odbojan i držaće ih podalje od nas, tvrde one.

„Takođe, važno je imati na umu da ne ostavljate otvorenu hranu u kuhinji, jer ih to privlači“, dodale su u videu.

Bez hrane koja bi ih mogla privući, a uz miris koji ih navodno odbija, ovaj metod bi mogao biti brza, jednostavna, jeftina zaštita i uz to – nimalo štetna za ta mala, gladna stvorenja. Oni jednostavno traže hranu, vodu i sklonište, zbog čega i ulaze u naše stanove, piše Jutarnji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar