U trendu

Neverovatno, ali istinito: Stavite kašiku ovog začina u mašinu za pranje veša i divite se belini svoje odeće

Kada su tek kupljeni, novi džemper, majica ili grudnjak blistaju u najčistijoj beloj boji, ali već nakon nekoliko pranja ta boja postane žuta ili siva. Ako ovu odeću perete zajedno s obojenim komadima, može čak u potpunosti da promeni boju. Ali zahvaljujući ovom triku odeća će ponovno zablistati belinom.

U tome bi zapravo trebalo da pomogne namirnica koja nema mnogo veze s belom bojom u klasičnom smislu. Biber je crven, smeđ ili crn, u zavisnosti od sorte. Ni beli biber ne odgovara klasično čistoj boji. Ipak, začin bi trebalo da pomogne u čišćenju požutele odeće, peškira ili posteljine.

Da biste to uradili, veš bele boje morate staviti u mašinu bez ikakvih komada drugačije boje. Nakon toga se kašičica bibera pospe direktno u bubanj. Na primer, crni biber koji je malo krupnije samleven.

Biber bi trebalo da deluje poput abraziva u mašini za pranje veša i na taj način će ukloniti druge obojene čestice s odeće. Ali, da bi talog nestao s veša, samo biber nije dovoljan. Sasvim normalno, potrošači moraju da napune odeljak odgovarajućim deterdžentom.

Veš se ne sme prati na visokim temperaturama, 40 ili 60 stepeni sasvim je dovoljno. Na kraju bi rublje ponovo trebalo da bude čisto belo, piše Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar