Nije ni soda bikarbona a ni sirće: Boljeg sredstva za čišćenje kuće od ovog nema, a košta oko 100 dinara

Da li ste koristili hidrogen za čišćenje?

Svi imamo sredstva u kući koja uopšte ne koristimo, a koja zapravo mogu biti veoma korisna. Jedno od takvih super moćnih sredstava je upravo hidrogen peroksid. Samo jedna bočica hidrogena može biti korisnija nego što mislite, a ovo su neki od najinteresantnijih načina upotrebe.

Hidrogen se uvek smatrao potpuno bezbednim i prirodnim antiseptikom. Pored toga što nije skup, jer košta oko 100 dinara, takođe je visokoefikasno sredstvo koje bi trebalo da ima svako domaćinstvo.

Evo za šta sve možete da iskoristite hidrogen:

Dezinfekcija usta

Mnoga sredstva za ispiranje usta sadrže u sebi hidrogen, te je potpuno bezbedno da pomešajte jednake količine troprocentnog hidrogena i vode, te koristite za ispiranje usta isto kao kupovno sredstvo. Osim dezinfekcije, još jedna korist je što će vam malo prosvetliti zube.

Za staklo
Kada vam nestane sredstvo za čišćenje stakla, upotrebite hidrogen. Uzmite papirni ubrus, ili još bolje novine, isprskajte ga troprocentnim vodonik-peroksidom, pa oribajte ogledalo. Ukloniće sve mrlje, čak i one najupornije, a ogledalo će zasijati kao da je novo.

Izbeljivanje veša
Požuteloj odeći povratite belinu i sjaj tako što ćete u mašinu za veš, u ciklus za ispiranje, umesto sredstva za izbeljivanje tkanina sipati pola šolje hidrogena.

Uklanja buđ
Kao što je već rečeno, hidrogen ubija bakterije, ali takođe otklanja i gljivice kao što je buđ. Zato uzmite bocu sa vodonikom i poprskajte svoje kupatilo, podove, zidove, pa čak i zavesu za tuš.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.