U trendu

Nije samo za lak: Šta sve možete da očistite acetonom?

Na pomen acetona, prvo pomislimo na skidanje laka za nokte. Međutim, on je efikasan i u čišćenju drugih stvari. Aceton ima široku primenu i ne njegovu snagu ne treba zanemariti ni kada su u pitanju drugi predmeti u domaćinstvu. Iako u prvi mah pomislite da aceton može oštetiti predmete, ovo su neki koje on efikasno čisti:

Čišćenje pribora za šminku

“Okupajte” beauty pribor u acetonu i dobro, ali dobro isperite. Tako se smanjuje rizik od upala i bubuljica, što može da se desi kad koristite prljavi pribor, piše Miss7.

Čišćenje brijača

Aceton ima i dezinfekciono dejstvo; nakon korištenja brijača, potopite oštricu u aceton, neka deluje nekoliko minuta, pa isperite vodom.

Uklanjanje nalepnica

Vinjeta na staklu automobila ili dečje nalepnice na vratima često se tvrdoglavo drže. Skinite naljepnicu koliko je to moguće, a potom ostatak natrljajte acetonom. To najbolje deluje na staklu. Na drugim površinama, poput drveta, najprije testirajte aceton da ne uništite površinu.

Čišćenje tastature

Stavite malo acetona na tufer ili komadić vate i oprezno prebrišite tastaturu ugašenog računara. Prvo isprobajte na maloj površini, da ne bi eventualno bilo neprijatnih iznenađenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar