U trendu

Nije samo za pranje ruku: Niste ni svesni da običan sapun možete pametno iskoristiti na nekoliko načina

Žena koja je na društvenim mrežama poznata i kao Kraljica čistoće, otkrila je na Instagramu kako se običan sapun koristi za čišćenje kuće i kućnih potrepština.

Ovo su samo neki od mnogih problema koje tvrdi sapun rešava za tren oka, piše Express.

Sapun za čišćenje može se narendati i staviti u male mrežaste kese, a zatim te kese možete staviti u kofere, fioke, spavaće sobe ili okačiti u ormare. Tako će mesto gde ga stavite uvek lepo mirisati. Možete ga staviti i u smrdljive patike kako bi mirisale svežije, ali ne zaboravite da operete sapun pre nego što ih ponovo obujete.

Rendani komadići sapuna mogu da se koriste napravite tečni sapun koji možete da koristite ako vam ponestane deterdžent za veš.

Dvadesetak grama sapuna stavite u flašu sa oko 150 mililitara tople vode i dobro promućkajte. Nakon što odstoji oko sat vremena, možete ga koristiti za pranje.

Sapun se takođe može da se koristi za odlepljivanje zatvarača. Sve što treba da uradite je da pređete komadom sapuna direktno preko patentnog zatvarača na pantalonama da biste ga odlepili za nekoliko sekundi. Pored toga, možete koristiti sapun za zamagljena ogledala. Istrljajte ga preko suvog ogledala, a zatim obrišite krpom od mikrovlakana.

Njen post je prikupio nekoliko hiljada pregleda, a mnogi korisnici su joj zahvalili na savetima. „Zanimljivi trikovi, pokušaću“, napisao je jedan korisnik. Drugi je dodao: „Moja baka mi je otkrila ove iste savete i oni zaista deluju!“

(Najžena)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.