U trendu

Nije samo za pranje ruku: Ubacite sapun na ova mesta i ceo stan divno će zamirisati i odisati svežinom

Ako rajfešlus zapinje ili imate drugih poteškoća s njim, jednostavno ga premažite suvim krutim sapunom. Iznenadićete se kako će nakon toga lagano kliznuti. Trik vredi za sve predmete, bez obzira je li reč o omiljenoj torbici, haljini ili jakni. Premažite rajfešlus sapunom i svi vaši problemi će nestati u sekundi.

Za što sve može da posluži sapun:

Uklanja neugodan miris iz cipela

Nekim ljudima noge se jako znoje, a zbog toga im cipele imaju neugodan miris. Ostavite preko noći po jedan suvi sapun u svakoj cipeli, i do jutra će ostati samo miris svežine.

I neugodan miris iz odeće

Odeća koju dugo niste nosili i stoji u ormaru može tokom vremena poprimiti neugodan miris. Rešite ga se tako što ćete u ormar staviti novi sapun i držati ga tu sve dok odeća ne poprimi ugodniji miris.

Sakuplja sitne komadiće stakla 

Ako vam se na kuhinjskom podu razbila čaša ili drugi komad stakla, umesto da panično tražite one najsitnije krhotine, prođite mokrim sapunom po podu. On će pokupiti sitne delove. Jasno, sapun se nakon toga može baciti, ali uštedećete puno muke i moći ćete hodati bosi i sigurni gde želite.

Pomaže kod uboda komaraca

Na mesto gde vas je ugrizao komarac utrljajte malo vlažnog sapuna. Crvenilo i svrab trebali bi da nestanu u trenutku.

Utišava škripanje vrata i prozor

Škripave šarke na vratima i prozorima mnoge mogu nervirati, ali ako imate sapun pri ruci, brzo ćete se rešiti neugodnog zvuka. Suvim sapunom dobro natrljajte šarke i uživajte u miru i tišini, piše Indianexpress.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar