U trendu

Nije samo za sušenje kose: Iskusne domaćice fen koriste i za pripremu hrane!

Fen je jedan od onih aparata koje uzimamo “zdravo za gotovo”, jer ima svoju namenu i ne razmišljamo puno o alternativama. Ipak, domišljati ljudi su se otkrili i druge načine an koje ovaj mali kućni aparat koji svaka kuća ima, može da se iskoristi. Veoma je koristan za čišćenje kuće, ali verovatno će vas iznenaditi najviše na koji način može da se iskoristi u pripremanju hrane.

Dekorisanje torte

Kada želite da namažete glazuru, a da ona pritom bude savršeno ravna, fen vam je mnogo bolji izbor od spatule ili kašike. Jednostavno hladnim vazduhom rasterajte glazuru preko torte, a ako želite da dobije malo više sjaja, uključite posle toga i topao vazduh.

Prašina na teško dostupnim mestima

Fenom možete ukloniti prašinu sa svih teško dostupnih mesta, ali i predmeta koje ne možete da brišete mokrom krpom, poput knjiga ili abažura za lampu. Uključite hladan vazduh na fenu i usmerite ga ka prašnjavom predmetu. Veoma je koristan za veštačko cveće, lampe, police sa knjigama, računar, rezbareno drvo i stilski nameštaj

Tragovi voštanih boja

Deca umeju da se zaigraju pa da voštanim bojama išaraju zidove. Ipak, ako imate fen, zaista ne treba da se nervirate oko toga. Uz njega, pripremite sunđer natopljen sa malo deterdženta. Prvo usmerite vruć vazduh sa fena na išarani deo zida ili nameštaja i prislonite ga što bliže. Kada boja počne da se topi, obrišite je nakvašenim sunđerom.

Uklanja nalepnice

Nalepnice sa tegli ili flaša lepog oblika koje želite da sačuvate i iskoristite na drugi način, možete da skinete sa fenom za kosu. Jednostavno, upalite najvišu temperaturu i prislonite ga na nalepnicu, kako bi se lepak istopio. Ovo je odličan trik koji vas oslobađa trljanja i struganja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar