U trendu

Nikad lakši trik za čišćenje WC šolje: U 4 jednostavna koraka biće blistavo čista

Čišćenje wc šolje nikome nije omiljeni kućni posao, ali predstavlja deo redovne rutine čišćenja kupatila i pomaže da sve ostane lepo, čisto i mirišljavo. Srećom, to je jednostavno uraditi pomoću ova četiri koraka, piše The Sun.

Kako biste pravilno očistili svoju wc šolju, potrebni su vam sredstvo za čišćenje wc šolje, četka za wc, gumene rukavice i nešto čime ćete obrisati površine, poput papirnatih ubrusa ili krpe. Možete koristiti i sprej za dezinfekciju kako biste bili sigurni da ste uklonili sve bakterije.

Prvi korak je da isperete wc šolju sa spuštenim poklopcem kako biste sprečili prskanje, a nakon toga dodajte željeno sredstvo u WC šolju. Poprskajte sredstvo za čišćenje po unutarnjem rubu, tako da kaplje nadole. Zatvorite poklopac, neka odstoji nekoliko minuta, a dok čekate možete krenuti na spoljni deo šolje.

Započnite od vrha kako biste sprečili kapanje prljave tečnosti po već čistim površinama. Poprskajte vodokotlić, ručku i ivice šolje pa obrišite. Nakon toga, pređite na poklopac pa obrišite celu spoljnu stranu wc šolje. Započnite s bočnim stranama, nastavite s čišćenjem prednjeg dela, a za kraj ostavite čišćenja donjih ivica. Nakon toga se vratite na unutrašnji deo, pa WC četkom izribajte unutrašnju površinu šolje, uključujući i dno koje je u vodi. Zatim zatvorite poklopac i isperite ga tako da hemikalije u vodi ne prskaju svuda.

Ako ste već dobro obrisali spoljni deo poklopca, sada je to potrebno napraviti s unutrašnjom stranom, bez obzira na to što je isprana toaletnom vodom. Možete koristiti sprej bez izbeljivača, koji možete naneti i jednostavno istrljati nakon što odstoji nekoliko minuta.

Dasku wc šolje nikako nemojte zanemariti, nju takođe treba temeljno očistiti. Ono što treba da uradite je da podignete dasku i poprskate je odozgo, s unutrašnje i svih drugih strana. Očistite i one spojnice koje služe podizanju daske. Kod nekih školjki, taj deo se može rastaviti kako bi ga što bolje očistili. Obrišite celu dasku navlaženom krpom kako biste uklonili tragove sredstva s površine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)