U trendu

Nikad nećete da bacite plastičnu flašu kad vidite za šta sve možete da je iskoristite

Platičnu flašu možete da iskoristite da sprečite začepljenje sudopere, isecite je na pola i izbušite nožem rupice sa donje strane, a u ugao sudopere samo zalepite jednu od onih kukica i na nju zakačite flašu.

U njoj se zadržavaju ostaci od povrća posle pranja ili sa sudova, a onda jednostavno ih istresete u kantu za đubre. Samim tim, ste olakšali posao, a u kantu nećete bacati natopljeno povrće – nema curenja, ali i neprijatnih mirisa.

Sam vrh flaše možete iskoristiti na dva načina.

Prvi je za pranje sudova žicom. Kako se ne biste povredili, potrebno je da kroz sredinu žice provučete kanap, a potom sve to da uvučete kroz otvor gornjeg dela flaše, zategnete i zavrnete poklopac. Pranje će biti daleko lakše, pre svega jer imate “ručku”, a i manje su šanse da se posečete na žicu. Zgodno, zar ne?

Drugi način – verovatno povrće i voće koje ostavljate u friz, držite u kesicama koje ste uvezali u čvor. Ako zavežete jače, gotovo je sigurno da ćete kesu morati da pocepate. što nije praktično, pogotovo ako vam treba samo deo sadržine.

Umesto toga, vrh kese provucite kroz gornji deo flaše, a potom zavrnite poklopac. Voće i povrće će biti očuvano, a biće lakše i da dozirate koliko vam treba. Nakon upotrebe, jednostavno vratite poklopac, zavrnite i ostavite u zamrzivač. Praktično, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.