U trendu

Nikad više nećete kupovati kućnu hemiju: Priroda čisti baš sve!

Umorni ste od kupovanja raznih sredstava za čišćenje kuće? Isprobajte ova sredstva za čišćenje i bićete fascinirani!

Kečap i beli hleb
Koristite hleb da očistite slike (ulje na platnu). Nežno pritiskajte parče belog hleba preko slike pa ćete tako očistiti prašinu. Kečap će vam pomoći da očistite sve bakarne i mesingane predmete. Istrljajte predmete kečapom, a njihov prirodni sjaj trebao da se vrati u roku od minute. Isperite toplom vodom.

Ovsena kaša
Pasta od ovsene kaše i tople vode će vam pomoći da operete jako zaprljane ruke. Na kraju dobro isperite hladnom vodom.

Pirinač
Pirinčem možete očistiti unutrašnjost vaze ili boce sa uskim grlom. Potrebno je da dodate vodu (do pola) i kašiku pirinča. Stavite ruku preko otvora (ako je u pitanju vaza), dobro protresite par puta i isperite.

Čaj
Čaj će vam pomoći da očistite zarđali alat. Skuvajte par litara jakog, crnog čaja pa ga ostavite da se ohladi. Sipajte ga u kantu i potopite alat. Ostavite da odstoji par sati. Obrišite alat suvom krpom. PS: Nosite gumene rukavice, inače će vam se ruke ofarbati.

Glicerin
On je odlično sredstvo za čišćenje mrlja od voska sa svećnjaka. Skinite što je više moguće voska, a zatim natopite tufer glicerinom i njime čistite dok mrlja skroz ne nestane.

Gazirani sok i hidrogen peroksid
Sudoper ćete najbrže očistiti gaziranim sokom (za najbolje rezultate koristite Schweppes tonic). Natopite krpu sokom i izribajte sudoper. Nakon toga obrišite suvom krpom. Hidrogen peroksid je najbolje sredstvo za dezinfekciju tastature. Natopite štapić za čišćenje uha i njime čistite tastaturu.

Gustin
Pospite gustin preko masnih mrlja na tepihu i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga usisajte.

Izopropanol
Obrišite trajne mrlje od markera korištenjem izopropanola ili bilo kojeg drugog 70%-tnog alkohola. Nanesite alkohol na vatu i pređite preko mrlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.