U trendu

Nikad više nećete morati da uzmete peglu u ruke ako ovo uradite nakon pranja veša

Ako postoji jedan kućni posao koji zaista nije uopšte potrebno obavljati, onda je to – peglanje. Naravno, da bi ga izbegli, podrazumeva se da znate neke trikove koji pomažu da vaša odeća ne bude zgužvana nakon pranja.

Zahvaljujući otkriću jedne mame, san o tome da više nikad ne morate da uzmete peglu u ruke napokon bi mogao da postane stvarnost. Ova Australijanka je na Fejsbuku objasnila da svoje rublje uvek pere na nježnom ciklusu, a zatim ga snažno protrese nakon što ga izvadi iz veš mašine.

Biče vam potrebno i dosta vešalica

Potom rublje okači na klasične vešalice za odjeću i dobro ga poravna kako bi uklonila svaki nabor koji se stvorio na tkanini tokom pranja. Na kraju te vešalice okači na žicu ili sušilicu za veš i pusti da se odeća osuši na vazduhu.

Zbog toga što je svaki komad odeće uredno složen na vešalicu, vetar ga ne može izvitoperiti i preklopiti, zbog čega obično nastaju nabori. Nakon nekoliko sati sušenja, ova mama jednostavno pokupi veš sa žice i tako složeno na vešalicama okači ga u ormar. Ona tvrdi da uz ovaj trik nikad nije potrebno peglati odeću.

“Nikad više neću uzeti peglu u ruke”, napisala je autorka objave u opisu fotografija, a njena objava je prikupila oko 1000 lajkova i komentara oduševljenih korisnika, prenosi The Sun.

“Fantastična ideja, hvala što si je podelila”, odgovorila joj je jedna žena, dok je druga dodala: “Ovo mi se čini jako kul. I ja majice i košulje uvek držim na vešalicama, ali ovo što ti radiš još je naprednije.”

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.