U trendu

Nikada jaja nemojte ostavljati na ovom mestu u frižideru

Puna proteina, vitamina i minerala, jaja su zdrava namirnica koja nam pruža osećaj sitosti, a isto tako su jako pristupačna. Ali, stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba čuvati na jednom mjestu u frižideru, jer su upravo na tom mestu podložna kvarenju i mogu uzrokovati zdravstvene probleme.

Upravo iz tog razloga je važno upozoriti na jednu uobičajenu grešku koju svi ponavljamo kada je u pitanju čuvanje jaja u frižideru. Saznajte kako to možete samo uticati na to da se jaja brže kvare.

Na ovo mesto ih nikada ne stavljajte

Mnogi frižideri imaju ugrađen deo za jaja na vratima, ali stručnjaci kažu da je pogrešno odlagati ih tu. Razlog je jednostavan; upravo je to deo frižidera podložan stalnim promenama temperaturama pa će se i jaja mnogo brzo pokvariti. Njihov je savet da jaja držite u glavnom delu frižidera, na srednjoj polici, gde temperatura najčešće ravnomerna.

Ali iako ste jaja stavili na pravo mesto, stručnjaci upozoravaju da bi trebalo što manje otvarati vrata frižidera kako se temperatura ne bi menjala. Svaki put kad otvorite vrata frižidera, temperatura unutar njega će se promeniti, a kako biste to sprečili što brže  bi trebalo otvoriti vrata frižidera, uzeti šta vam treba i zatvoriti vrata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.