U trendu

Nikada ne stavljajte ove četiri stvari u mašinu za pranje sudova

Mašina za pranje sudova nam uveliko olakšava posao pranja sudova koji skoro nikome nije omiljen, ali neke stvari ipak nikada ne bi trebalo prati u njoj. Kako prenosi ao.com, ovo su stvari koje baš nikada ne biste smeli da stavljate u mašinu.

@ao

Have you learnt something new? 🤔 #fyp #dishwashertips

♬ Bymyside – Official Sound Studio

Ranije polomljeni tanjiri

Ako ste razbili najdraži tanjir i uspeli da ga zalepe ne bi trebalo da ga nakon toga perete u mašini za sudove. Naime, zalepljeni tanjiri u mašini u velikom su riziku od ponovnog razbijanja.

Oštri noževi

Noževi poput onih za hleb ili meso nikada ne bi smeli da se peru mašinski jer zbog visokih temperatura tokom pranja mogu postati tupi i samim time beskorisni, a uz to mogu i oštetiti druge predmete koji se nađu u mašini.

Drvene daske za sečenje

Drvene daske za sečenje takođe ne reaguju dobro na visoke temperature u mašinama za sudove te već nakon jednog pranja mogu postati neravne i neupotrebljive.

Posuđe koje na sebi sadrži mere

Ako posedujete merne bokale i čaše, nemojte ih prati u mašini za sudove. Razlog za to vrlo je jednostavan jer se tokom pranja oznake vrlo lako mogu izbrisati s površine posuđa što onemogućava njihovo korišćenje za namenu za koju su kupljene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)