U trendu

Nikako ne bacajte sok od kiselih krastavaca: Ni ne slutite koliko koristi imate od njega, čini čuda u kući

Sok od kiselih krastavčića, odnosno tečnost za kiseljenje, nije samo otpadni materijal. Ukoliko znate kako možete da ga upotrebite, to može da bude „začin“ za mnoga jela, ali i više od toga.

Ovaj rastvor je „dragocena roba“, pa ček se i na Amazonu prodaje na litre.

Evo kako najbolje da ga iskoristite.

Marinirajte piletinu u soku od kiselih krastavčića

Šta mislite zašto je piletina u mnogim restoranima mekša nego ona koju pripremate kod kuće? Sve je to zahvaljujući činjenici da se najčešće marinira u soku od kiselih krastavčića. Iskoristite isti trik i dobićete izvrsne šnicle od pilećeg filea, ali i meke i ukusne batačiće.

Stavite sok od kiselih krastavčića u koktel

Sigurno vam nikada ne bi palo na pamet da ovaj sok možete koristiti sa alkoholom i da to zaista može biti pravi koktel, ali vreme je da probate jedan. Pomešajte čašicu viskija sa čašicom soka od kiselih krastavčića i oduševićete se. Ovaj sok može jednako da se upotrebi kao i voda od maslina kada se pravi prljavi martini.

Dodajte ga u pimento sir

Pimento sir se obično pravi od sitnog sira, majoneza i čeri papričica, ali kad tome dodate sok od kiselih krastavčića ovaj namaz može da bude samo ukusniji.

Koristite ga umesto sirćeta

Sok od kiselih krastavčića ide bukvalno uz bilo koju salatu, a može se koristiti i za čorbe u malim količinama. Ako želite da ubijete masnoću u nekom jelu, onda je ovaj sok prava stvar.

Dodajte ga majonezu da biste napravili caciki namaz

Nema potrebe da dodajete sitno iseckane kisele krastavčiće majonezu da biste dobili ukusan namaz, dovoljan je samo sok od njih. Ovako pripremljenu caciki salatu će jesti i vaša deca u sendvičima, prenosi Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.