U trendu

Nikako ne možete da se rešite paukova u kući? Uz ovaj trik odmah ćete ih oterati

Koliko god čistili i uređivali svoj dom, pauci će uvek naći način da uđu u vaš dom i pronađu mirno mesto gde će isplesti svoju mrežu. Srećom, postoji prirodni i bezbolni način da ih se rešite iz kuće.

Pauci, poput većine drugih insekata ne podnose miris mente. Poznata i kao nana, ova biljka ima jak aromatičan miris koji odgovara ljudima, ali je nepodnošljiva paucima i raznim štetočinama, piše britanski Sun.

Sadnja mente u male saksije i strateško smeštanje u uglove u kojima inače pronalazite pauke će ih zauvek isterati iz vašeg doma.

Ako niste tip koji ima biljke u kući, dovoljno je da nakon idućeg usisavanja i čišćenja poprskate prostorije u domu osveživačem prostorija s mirisom mente ili možete i sami napraviti potpuno prirodni proizvod za uklanjanje paukova. Recept je prilično jednostavan, a sastojci lako dostupni:

Sastojci:

šoljica i po vode
pola šoljice alkoholnog sirćeta
20 kapi eteričnog ulja pitome metvice

Postupak:

Stavite u flašicu s raspršivačem vodu i alkoholno sirće pa dodajte eterično ulje. Mešavinu dobro protresite. Poprskajte mesta iza ormara, sudopere, uglove u kupatilu, odnosno sva mesta na kojima se pojavljuju pauci.

Ova mešavina štetočine neće ubiti, ali će ih držati daleko od vašeg doma. Postupak ponovite periodično kako se ne bi vratili.

Napomena:

Umesto pitome metvice može se koristiti eterično ulje eukaliptusa. Efekat će biti isti, ali metvica ima prijatniji miris.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar