U trendu

Niste ni svesni koliko je efikasan: Evo za šta sve možete koristiti sapun u domaćinstvu

Bez obzira da li u kupatilu koristite tečni ili čvrsti, možda ćete hteti da razmislite o kupovini sapuna u kamenu isključivo za razne poslove u domaćinstvu. Evo nekoliko pametnih načina na koje biste trebali koristiti sapun po kući, kako piše LifeHacker.

Olakšajte otvaranje i zatvaranje fioka

Ako neke od fioka malo vire ili se teže otvaraju, utrljajte komad sapuna na njihove stranice i donje šine kako biste ih popravili. To posebno dobro funkcioniše s drvenim fiokama i nameštajem.

Odbijte kućne ljubimce od žvakanja nameštaja

Kako se ispostavilo, kućni ljubimci koji žvaću ili grizu nameštaj ne vole ukus sapuna. Kako biste sprečili da unište sve što mogu da dohvate, istrljajte rubove suvim sapunom. Iznerviraće se i preći na nešto drugo.

Popravite bravu

Za brave koje se teško otključavaju, protrljajte ključ o komadić sapuna, a zatim otključajte i ponovno zaključajte bravu nekoliko puta dok se ne otvori glatko.

Škripanje vrata

Ako imate stara vrata koja ispuštaju neprijatan zvuk škripanja, problem možete rešiti sapunom u kamenu. Samo pređite sapunom preko šarki i nekoliko puta otvorite pa zatvorite vrata, kako bi sapun ušao u mehanizam.

Sprečite magljenje ogledala

Iako ovo nije veliki problem, i dalje je naporno kada vam se ogledalo zamagli tokom tuširanja. Jednostavno sapunom u kamenu lagano pređite preko vašeg ogledala, ne morate da pravite deblji sloj. Zatim mekanom, pamučnom krpom ili krpom od mikrovlakana ispolirajte vaše ogledalo.

Rešite se neprijatnih mirisa u ormaru

Sapun u kamenu u svojoj okolini ostavlja svoju aromu pa je odličan za rešavanje neprijatnih mirisa. U vaše ormare samo stavite jedan sapun u kamenu i on će ukloniti sve neprijatne mirise.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)