Niste ni svesni koliko je moćna: 8 stvari u kući koje možete očistiti tabletom za protezu

Tablete za čišćenje proteza nisu samo za proteze. Zbog svoje svestranosti i efikasnosti, mogu da zamene mnoga tradicionalna sredstva za čišćenje i tako olakšaju kućne poslove, a istovremeno su ekološki prihvatljiviji zbog smanjene upotrebe hemikalija.

Šerpe i tiganji

Počnimo u kuhinji. Šerpe i tiganji se često zaprljaju zagorelom hranom i mašću. Tableta za čišćenje proteza može ublažiti ovaj problem. Napunite posudu vrelom vodom, dodajte jednu ili dve tablete i ostavite da deluje nekoliko sati ili preko noći. Zatim jednostavno istrljajte ostatke hrane. Hemijski sastav tableta će razbiti masnoću i zagorene ostatke, čineći čišćenje lakšim.

Vaze, džezve za kafu i kotlovi za čaj

Kamenac i druge naslage mogu pokvariti izgled vaših vaza, lonaca za kafu i čajnika. Tablete za čišćenje proteza su ovde posebno efikasne, jer njihovi sastojci reaguju sa mineralnim naslagama i rastvaraju ih. Napunite posudu vodom, dodajte tabletu i ostavite da deluje nekoliko sati. Nakon temeljnog ispiranja, primetićete da su naslage nestale.

Šolje i flaše za vodu

Uporne mrlje od kafe ili čaja i neprijatni mirisi u šoljama i bocama sa vodom mogu se efikasno ukloniti pomoću tableta za čišćenje proteza. Sve što treba da uradite je da ubacite pilulu u šolju ili flašu, dodajte toplu vodu i pustite da deluje. Ovo ne samo da uklanja mrlje, već i dezinfikuje.

Posude za čuvanje hrane

Plastične posude za čuvanje hrane često zadržavaju mirise i mrlje koje je teško ukloniti. Tablete za čišćenje proteza mogu ponuditi rešenje. Napunite posudu vodom, dodajte tabletu i ostavite da deluje. Redovno čišćenje ovim tabletama takođe može sprečiti dugotrajno mrlje i neprijatne mirise.

WC šolja

Za čišćenje toaleta, tablete za čišćenje proteza mogu biti laka alternativa agresivnim sredstvima za čišćenje. Bacite nekoliko tableta u toalet i ostavite ih da deluju preko noći. Sastojci u tabletama će razbiti kamenac i druge naslage.

Četkice za zube

Ne zaboravite četkice za zube, koje se lako mogu dezinfikovati i osvežiti pomoću tableta za čišćenje proteza. Samo potopite četke u rastvor pilula i vode i ostavite ih natopljene nekoliko minuta.

Kada, umivaonik i tuš

Tablete za čišćenje proteza su takođe efikasne u uklanjanju plaka sa kade, lavaboa i tuševa. Proces je sličan: napunite kadu ili umivaonik toplom vodom, dodajte nekoliko tableta i ostavite da deluje.

Kanta za smeće

Na kraju, ne smemo zaboraviti ni kantu za otpatke, gde se nakupljaju neprijatni mirisi. Čišćenje kante rastvorom tableta za čišćenje proteza može neutralisati ove mirise i dezinfikovati kantu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.