U trendu

Niste ni svesni šta sve mogu da očiste: Tablete za pranje posuđa neverovatno su korisne

Tablete za mašinu za pranje sudova mogu učiniti mnogo više od samog pranja posuđa.

Čisti bubanj mašine za pranje veša

Ukoliko stavite takav proizvod u mašinu za pranje veša i pokrenete ciklus, on će savršeno očistiti bubanj od prljavštine i plaka. Istina, ovaj alat ne treba zloupotrebljavati, inače se mašina može pokvariti. Ali ovaj skromni čistač ima još više namena.

Uklanjanje mrlja sa odeće

Potopite predmet u toplu vodu i istrljajte zamrljano područje tabletom za mašinu za pranje sudova. Posle pola sata ili sledećeg jutra, operite stvar kao i obično – od mrlja neće biti traga. Deterdžent za mašinu za pranje sudova obično sa lakoćom obrađuje čak i teške mrlje poput masnoće i čađi. Ali morate biti oprezni sa tankim i obojenim tkaninama – boja može plutati, a agresivan uticaj tableta može oštetiti tanke tkanine, prenosi Magazin Novosti.

Čišćenje nameštaja

Tabletu za mašinu za pranje sudova rastvorite u pola litra ključale vode. Uzmite krpu od mikrovlakana i dobro je natopite rastvorom. Sada sa ovom krpom možete brzo i efikasno ukloniti svu prljavštinu sa sofe, drugog tapaciranog nameštaja, pa čak i tepiha, bez straha da ćete uništiti gomilu.

Čišćenje odvoda

Začepljeni odvodi u sudoperu su uobičajeni, a tableta za mašinu za pranje sudova je jedan od najefikasnijih načina za rešavanje ovog problema. Jednostavno stavite tabletu za mašinu za pranje sudova u odvodni otvor i sipajte kotlić tople vode u odvod.

Često topla voda sama čisti odvod, ali kod tvrdoglavih začepljenja, dodavanje moćnih sastojaka za čišćenje, kao što su oni koji se nalaze u tabletama za mašinu za pranje sudova, veoma je efikasno. Posebno su efikasni u uklanjanju masnoće, koje mogu biti uzrok problema. Pored toga, tablete imaju dodatnu prednost uklanjanja svih loših mirisa uzrokovanih začepljenjem. A samo tableta za mašinu za pranje sudova rastvorena u sudoperu sa toplom vodom je odličan način da osvežite sudoper.

Čišćenje vrata rerne

Još jedna popularna upotreba tableta za mašinu za pranje sudova je čišćenje prljavih vrata rerne. Ako vaša rerna ima čist prozor, znate koliko brzo može dobiti mrlje i teško se čisti.

Nakvasite tabletu za mašinu za pranje sudova vodom i utrljajte mokru tabletu na unutrašnju stranu vrata rerne, nežno uklanjajući mrlje. Obrišite ostatke i obrišite vrata krpom da bi se sijala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar