Niste stigli da okrečite stan? Ništa strašno! Uz ovaj trik sami skinite fleke sa zidova

Molerski radovi nisu nimalo jeftini, a pored toga, majstora je sve manje. Ako niste uspeli da na vreme angažujete majstora, postoji način da sami osvežite zidove u svom dobu na veoma jednostavan i brz način. Ali, jako je važno da pre nego što krenete u ovaj proces zidove površinski očistite suvim krpama i usisivačem.

Znači, kada se pojavi neočekivana fleka na zidu potrebno je da napravite smesu u domaćoj radinosti. Ona može da ukloni nečistoće sa zidova, a pravi se od amonijaka, belog sirćeta i malo sode bikarbone.

Pomešajte ove sastojke u nekoj posudi, pa u mešavinu umočite sunđer ili čistu krpu kojom ćete prebrisati zidove pokretima od poda ka plafonu.

Zatim preko očišćenog dela zida pređite krpom umočenom u čistu vodu. Na kraju sve dobro posušite suvom krpom, a posle krpe možete i dodatno fenom.

Međutim, važno je da pre nego što počnete sa ovim isprobate kako vaš zid i kreč reaguju na ovu smesu. To ćete uraditi tako što ćete na nekom delu zida koji se inače ne vidi isprobati domaće sredstvo za čišćenje.

A, ukoliko se sami odlučite na ovaj poduhvat, pogledajte trikove iskusnih majstora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.