U trendu

Nosite uvek ovo u džepu ili torbi, veruje se da donosi novac, sreću i izobilje, a osim toga je i lekovito

Većina ljudi je manje ili više sujeverna, i mnogi imaju svoje srećne amajlije od kojih se ne odvajaju.

To može da bude bilo šta, od ogrlice do novčića koji donosi sreću, a već vekovima se pozitivna svojstva pripisuju raznim kristalima.

Ametist je jedan od najpoznatijih minerala, a od davnina je poznat kao kristal koji ima moćna lekovita svojstva.

Prirodno sredstvo za smirenje: Ametist ima moć da oslobodi od stresa, smiri razdražljivost, bes, da otera strah i anksioznost I spreči nagle promene raspoloženja.

Isceljuje: Ovaj dragi kamen ima izuzetnu moć isceljenja i čišćenja. To čini tako što pospešuje našu intuiciju, tera strahove i brige, utiče na jačanje psihe.

Povećava koncentraciju i trezvenost: ametist stimuliše um, pomaže nam da se fokusiramo na svoje zadatke, na učenje, ali kada nam je to potrebno, deluje umirujuće.

Pomaže kod nesanice: Sa ametistom ispod jastuka možete računati da ćete brže utonuti u san i da će on biti čvrst I dug, kako biste okrepili telo i duh.

Ametist nam pomaže da se bolje povežemo sa nesvesnim, sa svojim snovima.

Balans hormona: Ametist pozitivno utiče na metabolizam, donosi ravnotežu endokrinom sistemu, pomažući u aktivnoj proizvodnji hormona.

Jača imuni sistem: Ametist pomaže u prečišćavanju krvi i na taj način smanjuje fizički, emocionalni i psihički bol i stres.

Pomaže osobama koje pate od bolesti pluća i respiratornog trakta, kožnih oboljenja i bolesti probavnog sistema.

Vraća nas u ravnotežu: Ametist ima moć da smiri bes, ljutnju, nemir, da neutrališe negativne emocije, bilo da su oni razultate spoljašnjih izvora ili naše anksioznosti.

Ametist nas povezuje sa našom pravom svrhom, aktivira našu duhovnost i iskonsko ja, sprečava da tragamo samo za materijalnim i prolaznim. Može da se koristi kao amajlija za privlačenje izobilja.

Kako se koristi
Najpopularniji način je nošenje nakita od ametista- privesci, prstenje, narukvice.

Svima onima koji je neophodna smirenost u dijalogu, bilo da su u pitanju poslovni pregovori ili politički, mogu da nose ametist kako bi im olakšao vođenje debata, darovao smirenost, doprineo boljem rasuđivanju.

Ametist može pomoći i svima koji se bave ulaganjima da razumnije raspolažu novcem i da trezveno donose odluke jer je ovaj dragi kamen simbol sreće i prosperiteta.

Osim toga, tamnije kamenje ametista se koristi kao talisman za kreativnu umetnost- nose ga umetnici, pesnici, pronalazači, slikari.

Sa ametistom se može meditirati, jer smiruje um i oslobađa od stresa, a možete da držati i na stolu u kancelariji ili kod kuće kao dekoraciju i simbol prosperiteta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.