U trendu

Novac će pljuštati: Ako ovih 5 biljaka stavite u kancelariju, finansijski problemi postaju prošlost

Jednostavne su za održavanje i lako se prilagođavaju svim uslovima

Univerzitet „Eksiter“ obavio je istraživanje britanskih naučnika koje je pokazalo da prisustvo biljaka u kancelariji produktivnost može da poveća za 40, a kreativnost za 45 posto. Da stvar bude bolja, njihovo prisustvo navodno povećava raspoloženje za čak 50 posto.

Takođe, zelenilo će svakako oplemeniti vaš kancelarijski prostor, a ovih pet biljaka, osim što se savršeno uklapa u svaku kancelariju, takođe, prema verovanjima, privlači i novac.

Sanseverija (Sansevieria)

Sanseverija je poznata i kao afričko koplje i kao indijansko pero, a veoma je otporna, pa je samim tim i savršen izbor ukoliko nemate mnogo iskustva u hortikulturi. Ni suv vazduh, ni manjak sunčeve svetlosti joj neće smetati, pa čak ni to ako zaboravite da je zalijete.

Zamija (Zamioculcas zamiifolia)

Zamija je prilično popularna sobna biljka, a idealna je za radni prostor. Štaviše, prema feng šuiju, ona aktivira polje sreće i polje novca, a upija i negativnu energiju. Takođe, nije zahtevna za negu. Dovoljno je da je zalivate jednom u mesec dana, s tim da leti to morate da radite malo češće.

Krasula (Crassula ovata)

Njeno drugo ime je Japansko drvo novca, a veoma je popularna u kancelarijama, jer, baš kao što joj samo ime kaže, navodno privlači novac. Prema jednom od objašnjenja, listovi ove biljke sadrže eterična ulja koja povećavaju mentalnu i fizičku budnost čoveka i aktiviraju njegove umne i fizičke sposobnosti, a onda se, na taj način, postižu bolji rezultati, pa samim tim i zarada bude veća.

Potos (Pothos)

Potos je puzavica koja je poznata i pod nazivima Scindapsus i Devil’s Ivy, a u srodstvu je sa filodendronom. Lako ju je gajiti, a odlično podnosi suv vazduh. Kada je osvetljenje u pitanju, tolerisaće i ono slabije, ali ukoliko je s vremena na vreme zagrejete, nagradiće vas brzim rastom.

Kaktus olovka (Euphorbia tirucalli)

Ova biljka je neobičnog izgleda, a pored njega, za popularnost može da zahvali i svojoj otpornosti zahvaljujući kojoj ne iziskuje previše pažnje. Potrebno je da je držite na svetlom mestu, ali ne tako da direktno bude izložena suncu. Dovoljno je da je zalivate jednom mesečno, a kaktus olovka voli vlažne prostore.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.