U trendu

Nutricionistkinja otkrila trik sa daskom za sečenje u frižideru, da li biste ga probali?

Uvek nam u frižideru fali dodatnog prostora, a pogotovo kad dođemo iz veće nabavke namirnica i onda ga skroz napunimo. A ako je vama potrebno još prostora u frižideru, pronašli smo genijalnu ideju koja će vam to omogućiti.

Sve što će vam za to biti potrebno je – daska za sečenje. Naime, daska vam može poslužiti kao dodatna polica, a na taj način frižider će biti i pregledniji, pa vam ništa od hrane neće propasti.

Dasku za sečenje, na primer, možete jednostavno položiti na više prehrambene proizvode, poput zaliha mleka, te na nju staviti manje i niže proizvode.

Nutricionistkinja i novinarka Heder Mekli koja je osmislila taj trik, ima i pravilo da na tu “lažnu” policu stavlja samo proizvode koji treba da se potroše što pre, jogurte kojima ističe rok trajanja, sveže naseckano voće ili povrće u plastičnim posudama ili ostatke hrane koji mogu stajati još najviše jedan dan.

Ako i ne kupujete odjednom veće zalihe mleka na koje možete staviti dasku i dalje se možete poslužiti ovom idejom. Jednostavno stavite dasku preko proizvoda koji su sličnog oblika, odnosno visine, na primer preko nekoliko jogurta, posuda s ostacima hrane, već ćete proceniti na čemu može da stoji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar